Lastia Houtkachels

Stralende warmte met een tijdloos uiterlijk

Informatie over de Lastia houtkachels

Lastia houtkachels zijn grotendeels enkelwandig.  Hierdoor geven ze veel stralingswarmte, direct voelbaar, net als zonnestraling. De achterkant is wel dubbelwandig omdat deze meestal dicht tegen een muur staat.

De kachels zijn gemaakt van plaatstaal van 4-6 mm dikte. Het plaatstaal wordt afgewerkt met een hittebestendige lak.  De stookruimte is aan de zij- en achterwanden bekleed met een plaat van vermiculite.  Op de bodem liggen vuurvaste stenen.  Hout kan het beste op een dichte, goed geïsoleerde bodem gestookt worden. Op die manier verbrandt het hout volledig en blijft er weinig as over. 

Boven de verbrandingsruimte ligt een rookgasgeleidings plaat. Deze zorgt voor een goede naverbranding. Op drie plaatsen kan er voorverwarmde lucht in de verbrandingsruimte komen. Dit zorgt voor een volledige verbranding. Hierdoor ontstaat een hoog rendement en schone rookgassen. De luchttoevoer is aan de voorkant van de kachel met twee schuiven eenvoudig zelf te regelen.Waar moet u op letten bij de aanschaf van een houtkachel?

Bij het kiezen van een kachel is het belangrijk te letten op de capaciteit. De capaciteit moet passen bij het te verwarmen vertrek, zodat de kachel op de juiste temperatuur ( 600  C ) kan worden gestookt. Bij deze temperatuur vindt de meest volledige verbranding plaats en heeft de kachel het hoogste rendement.

 


Er moet een keus tussen een boven- en achteruitgang gemaakt worden.

De standaardkleur voor een kachel is zwart,  maar ze kunnen ook in de kleur antraciet geleverd worden.Mogelijke aanpassingen aan standaard modellen.

  • Hoogte van de poten bij de Kleine en Grote Beer en  de Antares
  • Grotere scharnieren bij Orion 
  • Scharnieren aan de linker- of rechterkant van de deur
  • Een beugel aan de zijkant bij de Orion en  de Antares
  • Wel of geen onder- of bovenband bij de Orion en Antares


Kachels bekijken?

U kunt de kachels komen bekijken in onze verkoopruimte in Hoeven. Neemt u van te voren wel even contact op om er zeker van te zijn dat er iemand aanwezig is.